Bestellingen boven €50,- GRATIS bezorgd 🤩
💰 Niet 100% tevreden: geld terug garantie!
Vandaag 20% korting met code SUMMER 🤩
Vervelende rode bultjes, pijnlijke ingegroeide haartjes en ontzettend veel jeuk.
Dagelijks krijg ik van jullie vragen om tips en advies om ontharen minder vervelend te maken.
De vragen gaan over waxen, epileren en zelfs geavanceerde methodes zoals IPL. Maar het merendeel gaat over scheren. Niet gek.
Scheren is immers de snelste en meest gebruikte vorm van ontharen. Snel. Maar ook van kortere duur. En simpel is het eigenlijk ook niet.
Want het verkeerd uitvoeren van dit ritueel kan veel problemen veroorzaken. Om jullie op weg te helpen en de kans op scheerongemakken te verkleinen deel ik daarom in dit artikel 6 nuttige tips die ik zelf bij elke scheerbeurt toepas.
Wil jij dus genieten van betere scheerbeurten? Lees dan verder! Je zult zien dat de tips heel wat van je scheerkwaaltjes zullen verhelpen.
Weken in warm water leidt tot zachtere haartjes, maar het zorgt ook voor een lichte zwelling van je huid. Hierdoor komen de haren verder onder de huid te liggen.
Na het afkoelen trekt de zwelling weer weg en zakt de huid als het ware terug op zijn originele plaats. Het afgeschoren haartje komt nu dichter aan het oppervlak te liggen…en die donderse stoppeltjes zijn geboren🙁
Onder de douche is deze zwelling een stuk minder omdat de huid niet volledig omsloten is door warm water. Hierdoor kun je dichter op de huid scheren. Het resultaat: een korter geschoren haar, en géén vervelende stoppeltjes.
En zeg nou zelf: een bad vol harig water is toch allesbehalve gezellig? Verder is het ook niet erg hygiënisch. Doordat je poriën meer openstaan loop je immers de kans dat de bacteriën van het vuile badwater in de haarschacht terecht komen. Vooral laten stromen dus, dat water!
Klinkt als een no-brainer, ik weet het, maar echt! Een duur of goedkoop scheermes. Met of zonder crèmestrip. Het maakt op zich wel uit, maar schoon en scherp is het aller, allerbelangrijkste!
Een bot of roestig mes staat een goede scheerbeurt in de weg en hoort maar op één plaats thuis: de vuilnisbak! Gebruik je een wegwerpmesje? Gooi dit dan na 1 à 2 scheerbeurten ook echt weg. Deze zijn niet gemaakt om meerdere keren te gebruiken en worden snel bot.
Ga je er dan toch nog mee scheren? Dan trekt het mesje aan de haartjes in plaats van deze mooi af te snijden. Dit is erg pijnlijk en vergroot de kans op irritatie.
Ook het schoonhouden van je mes is een must. Spoel het daarom na iedere haal uit onder stromend water. Anders raakt het mesje geblokkeerd en ga je wederom onnodig trekken aan je haartjes.
Daarnaast loop je het risico een infectie op te lopen omdat je de geschoren haartjes, dode huidcellen en scheercrème terug in de open haarschachten smeert. Spoelen dus! En netjes afdrogen en opbergen.
(En nee, de douche is geen goede opbergplaats. Telkens wanneer je onder de douche staat zal het mesje namelijk nat worden en verder verslijten.)
TIP! Houden je scheerklachten ondanks de tips aan? Dan is het een goed idee eens naar een single blade scheermes te kijken. In dit artikel leg ik je er alles over uit!
Van scrubben wordt je huid niet alleen lekker zacht en schoon. Het helpt ook ingegroeide haartjes te voorkomen. Wanneer je niet scrubt hopen dode huidcellen zich op. Hierdoor kunnen de nieuwe haartjes zich moeilijker een weg naar buiten banen en komen ze vast te zitten onder het huidoppervlak.
Door lichtjes te scrubben maak je de ingangen van de haarschachten vrij en staat niets de teruggroeiende haartjes nog in de weg. Daarnaast kun je door het verwijderen van dode huidcellen ook dichter op de huid scheren. Een heerlijk glad en stoppelvrij resultaat is het gevolg.
Maar pas op! Heb je een gevoelige huid? Scrub dan niet vaker dan 1, hooguit 2 keer per week. Vaker scrubben kan de huid beschadigen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Waarschijnlijk heb je wel al gemerkt dat je huid na het scheren veel gevoeliger is dan gewoonlijk.
Nauwsluitend textiel, schoonmaakproducten en andere chemicaliën kunnen na een scheerbeurt dan ook ongelooflijk prikken en contact met dit soort stoffen maakt je huid snel rood, kriebelig en vlekkerig.
's Nachts dragen we echter sneller losse kledij en deodorant, parfum of bodylotion doen we ook minder op. Je huid heeft dus de hele nacht de tijd om te rusten en zich te herstellen en jij wordt ‘s ochtends begroet door een huid die er fris en stralend uitziet.
Is het je ooit al opgevallen dat scheerschuim meestal stukken goedkoper is dan scheercrème? Wel, daar is een reden voor.
Door voor scheerschuim te kiezen kun je inderdaad enkele eurootjes uitsparen maar uiteindelijk betaal je dit dubbel en dik terug. Met je huid.
Zo bevat scheerschuim vaak zeep en andere overbodige ingrediënten. Al deze onnodige middelen drogen je huid ontzettend uit.
Daarnaast is scheerschuim ook een enorm luchtig goedje. Scheercrème daarentegen is erg compact en biedt een veel betere en veiligere beschermlaag tijdens het scheren.
Schuim is ook haast nooit doorzichtig van kleur. Hierdoor scheer je als het ware op de gok en in het donker en is de kans op wondjes en irritatie groot. Scheercrème is echter meestal transparant en laat je toe te zien wat je precies aan het doen bent.
In het wilde weg hoef je dus niet te scheren. Erg handig als je geregeld last hebt van wondjes! Dat er een groot verschil is tussen scheerschuim en scheercrème is dus een feit.
Scheercrème biedt bovendien niet alleen een uitstekende bescherming tijdens het scheren zelf, maar het maakt ook je haartjes zacht waardoor deze veel gemakkelijker verwijderd worden.
Verder werkt een goede scheercrème ook kalmerend en hydraterend en helpt het je huid te herstellen van de schrik van het scheermes.
Tip! Net zoals je een geschikte dag- of nachtcrème koopt, dien je ook je scheercrème op jouw huidtype aan te passen. Voor elke soort huid bestaat er een perfecte scheercrème.
Doseren, doseren doseren: HET toverwoord bij scheren. Te veel crème geeft een te dikke laag waardoor je de haartjes niet op hun laagste punt bereikt.
Te weinig crème zorgt dan weer voor een te dun laagje waardoor je meer kans hebt op pijnlijke snijwondjes. Het vergt wat oefening. Maar eenmaal je het in de vingers hebt, zie en ervaar je sowieso een beduidend beter resultaat.
Door het toepassen van deze tips worden veel scheerproblemen de wereld uitgeholpen.
Maar wil je ook graag langer van je scheerbeurten genieten? Lees dan dit artikel en leer scheren als een pro! Een langdurig glad scheerresultaat staat je te wachten.
Heb jij zelf een slimme tip om scheren nog beter te laten verlopen? Laat het ons weten in de comments! Ik probeer ze zeker uit.
YIONN producten zijn verzorgingsproducten gebaseerd op de bewezen helende krachten van natuurlijke ingrediënten zoals rozenwater, kamferolie, moerbei, zaad van de zonnebloem, amandel olie en kamille.
Alle YIONN producten zijn vrij van harde sulfaten, parabenen en onnodige extra toevoegingen zoals kunstmatig parfum. Hierdoor is de kans op vervelende huidreacties minimaal.
We produceren in kleine hoeveelheden, in Nederlandse laboratoria volgens Nederlandse wet en regelgeving. Hierdoor kunnen we de versheid en kwaliteit van onze producten garanderen, en zijn we altijd up to date met de laatste ontwikkelingen.
Bij YIONN hanteren we een 30 dagen niet goed geld terug garantie.
Korting op producten, en tips bij het ontharen. Schrijf je GRATIS in!