Alles wat je wilt (en moet) weten over ontharingscrème!
30 Augustus 2020 Door Wendy Kers
Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende manieren om ongewenst haar te verwijderen dat je door de bomen het harige bos haast niet meer kunt zien.
Elke optie brengt zijn eigen voor- en nadelen met zich mee. Maar welke ontharingsmethode past nu het allerbeste bij jou?
Om je op weg te helpen (en je heel wat tijd en kopzorgen te besparen), doe ik voor jou de diverse ontharingsopties uit de doeken.
Deze week is het de beurt aan ontharingscrème!
Is dit goedje echt gevaarlijk? Kun je het overal en altijd gebruiken? En hoe zit dat met huidverkleuringen?
Tip! Ben je wat gehaast maar wil je toch graag weten of een ontharingscrème iets voor jou is? Op het einde van het artikel zet ik voor jou de voor- en nadelen op een rijtje!
Ontharingscrèmes bevatten bepaalde alkalische chemicaliën die de proteïnestructuur (keratine) van je haartjes bij het haarzakje afbreken.
Hierdoor worden ze zachter en lossen ze in een paar minuten op. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de haartjes afvegen met een spateltje.
Tip! Test een ontharingscrème altijd eerst op een klein stukje huid uit! Brandt of jeukt het? Spoel de crème dan meteen af en ga op zoek naar een andere ontharingsmethode die beter bij jou past.
Wie al eens een ontharingscrème gebruikt heeft, weet dat deze vaak een onaangename chemische geur hebben.
Dit komt doordat veel crèmes een waslijst van (chemische) ingrediënten bevatten die erg schadelijk kunnen zijn voor een gevoelige huid.
Gelukkig werken steeds meer merken met natuurlijke ingrediënten die wél lekker ruiken.
Ook worden veel crèmes verrijkt met vitamines die de huid voeden en hydrateren. En verder is natuurlijke ontharingspoeder ook een goed idee!
Let op! Lees altijd goed de ingrediëntenlijst! Want een lekker geurtje betekent niet meteen dat er geen chemische troep in zit. Soms wordt de onaangename geur namelijk simpelweg gecamoufleerd.
Op zich kan je een ontharingscrème op elk lichaamsdeel gebruiken. Zorg er wel voor dat je steeds de juiste crème gebruikt.
Zo is de huid van je schaamstreek gevoeliger dan de huid op de rest van je lichaam. En je gezicht is dan weer gevoeliger dan je schaamstreek. Goed opletten dus!
Tip! Een ontharingscrème mag dan wel gepast zijn voor je schaamstreek, maar gebruik deze niet op je geslachtsdelen! Daarvoor is dit goedje te agressief.
Ook moedervlekken, snijwonden, puistjes, littekens en een beschadigde of zonverbrande huid bedek je beter niet met ontharingscrème!
Raakt jouw huid niet geïrriteerd door het gebruiken van een ontharingscrème? Dan kan je deze met een gerust hart blijven gebruiken tijdens de zomermaanden.
Zorg er wel altijd voor dat je jouw huid niet kort na het ontharen blootstelt aan de zon, want dit kan pigmentvlekken veroorzaken.
Tip! Hard gezwoegd voor dat mooi bruin kleurtje? Sla dan misschien de ontharingscrème over want het verwijdert zowel de haartjes als de oppervlakkige (gebruinde) huidcellen. Zonde natuurlijk!
De voordelen van ontharingscrème
Stap 1: lees de instructies.
Stap 2: smeer een laagje crème met een spateltje over de te ontharen zone.
Stap 3: laat het eventjes inwerken.
Stap 4: spoel alles af onder de douche.
Klaar is kees! Simpel, niet?
Met een ontharingscrème zijn alle plekjes op je lichaam makkelijk te bereiken. Zeker voor vrouwen met ‘diepe’ oksels is dit een handige oplossing.
In vergelijking met epileren en harsen, is ontharingscrème over het algemeen pijnloos. Test de crème echter altijd eerst uit op een klein stukje huid, gebruik het niet op wondjes en overschrijdt nooit de aanbevolen tijd!
Afhankelijk van hoeveel crème je gebruikt en wat je precies wilt ontharen, is een ontharingscrème relatief goedkoop.
Begin je dikke lagen over je hele lichaam te smeren? Dan lopen de kosten natuurlijk snel op.
Nadelen van ontharingscrème
Door de chemische stoffen heb je meer kans op irritatie en een branderig gevoel.
Mensen met een beschadigde huid (wondjes, acne, etc.) kunnen helaas geen gebruik maken van ontharingscrèmes. Wederom door de chemische stoffen.
Veel crèmes hebben een wat onaangename geur. (Ja, dat is nog aardig verwoord.) Gelukkig werken steeds meer merken met natuurlijke ingrediënten die wél lekker ruiken. Of toch in ieder geval minder chemisch.
Doordat je niet de volledige haarwortel verwijdert, krijg je snel weer stoppeltjes (maar deze zijn stukken minder stug dan bij het scheren).
Ontharingscrème is perfect voor vrouwen die...
Heb je een gevoelige huid die snel verkleurt? Dan is scheren een betere optie.
Heb je een hoge pijngrens en wil je langer van een haarloos resultaat genieten? Dan kunnen harsen of epileren je op het lijf geschreven staan.
Wil je nóg langer van haarloze benen genieten? Ga dan voor een IPL of laserbehandeling.
Elke vrouw is uniek en afhankelijk van je agenda, portemonnee en pijngrens is er een ontharingsmethode die perfect bij jou past.
Het vinden ervan vraagt echter soms wat werk, moeite en tijd. Hier help ik je graag bij verder!
In de toekomst kun je dus nog meer blogs verwachten waarin ik de diverse ontharingsopties voor je uitlicht. Zo vinden we samen de methode die jou op het lijf geschreven staat en je Mooi, Zeker, Jezelf laat voelen.
YIONN Shop
⭐⭐⭐⭐⭐
Geniet zorgeloos van gladde benen, jeukvrije oksels en een egale bikinilijn.
YIONN helpt tegen rode bultjes, ingegroeide haartjes en jeuk na het ontharen.
Denk je dat het tijd is om ontharingscrème eens een kansje te geven? Of blijf je liever trouw aan je scheermesje? Laat het weten in de comments!