VANDAAG 20% KORTING met code: SUMMER

Advies Nodig?

+31 (0) 85 876 90 37

Ijsblokjes in de strijd tegen scheerbultjes.

Deze week de meest goedkope tip om scheerbultjes en irritatie na het scheren te voorkomen.

Wat heb je nodig:

  • vriezer
  • water uit de kraan
  • ijsblokjes vorm ( plastic wegwerp ijsblokzakjes of de meer duurzame kunststof bakjes)

Om gebruik te kunnen maken van de ijsblokjes als verkoeler na het scheren: zorg dat je deze op voorraad hebt liggen in je vriezer!

Ijs Om Scheerbultjes Tegen Te Gaan

Een goede voorbereiding en goed materiaal spreken natuurlijk voor zich: scheergel en een goed scherp scheermes. Besteed hier echt voldoende aandacht aan. Een bot mesje of de verkeerde of zelfs het helemaal niet gebruiken van scheergel verhogen de kans op irritatie na het scheren met maar liefst 70%.

Een goede scheertechniek uiteraard ook. De meest gemaakte fout is scheren tegen de haarrichting in. Niet doen! De belasting op je huid is dan veel groter, en dat maakt de tijd die je er mee wint door zo te scheren er echt niet mee goed.

  1. Scheer met de haren mee. Je moet er dan wel wat vaker overheen gaan om alle haren mee te pakken, maar je huid is je er dankbaar voor.
  2. Zorg na het scheren dat je met warm water alle achtergebleven scheergel van je huid spoelt.
  3. Het gebruik van warm water zorgt ervoor dat je poriën iets open gaan staan, en dus meer gevoelig zijn voor achtergebleven residu…
  4. Dep of wrijf de geschoren huid goed droog met een schone handdoek.
  5. Als afsluiter gebruik je de ijsklontjes om de geschoren huid direct te koelen, en de kans op irritatie te verminderen.

Door het schrikeffect van de kou op je huid zullen je poriën zich sneller sluiten, en is je huid minder gevoelig voor irritatie.

Let wel op dat je na deze ijskoude verkoeling je huid nog goed hydrateert met een vette crème. Droge huid is sneller gevoeliger voor irritatie, en alleen water als nazorg droogt je huid uit.

Zo kun je dus ook je scheerIrritatie voorkomen. 

Succes!

Wendy

Comments

Hanne on July 19 2017 at 03:03PM

Ik ben tevreden over Ylonn, het werkt perfect!!!

Leave a comment

Comments have to be approved before showing up